Pootjebaden bij het schelpenstrandje Chillen bij het schelpenstrandje Tekening van cliënt Pootjebaden bij het schelpenstrandje Tekening van cliënt Trampolinespringen tijdens Dagje bij de Boer dag Schilderijen van cliënten bij Stille Pieter Het dijkwandelen bij Stille Pieter Tekening van cliënt Het dijkwandelen bij Stille PieterChillen bij IJsselmeer in winter Tekening van cliënt Voetballen in de wei Schilderijen van cliënten bij Stille Pieter Beweging bij het schelpenstrandje Straattekening van cliënt Winterwandeling langs IJsselmeer Straattekening van cliënt Barbecueën bij Stille Pieter Straattekening van cliënt Zwemmen bij het schelpenstrandje Pootjebaden bij het schelpenstrandje Tekening van cliënt Pootjebaden bij het schelpenstrandje Tekening van cliënt Trampolinespringen tijdens Dagje bij de Boer dag Schilderij van cliënten bij Stille Pieter Het dijkwandelen bij Stille Pieter Schets gemaakt door cliënt Het dijkwandelen bij Stille Pieter Werk van cliënten in de nieuwe ruimte “De Pieter” Chillen bij IJsselmeer in winter Tekening van cliënt Voetballen in de wei Schilderij van cliënten bij Stille Pieter Beweging bij het schelpenstrandje Straattekening van cliënt Winterwandeling langs IJsselmeer Straattekening van cliënt Barbecueën bij Stille Pieter Straattekening van cliënt Cliënt in koepelkas Schilderij van cliënten bij Stille Pieter

stichting

Stille Pieter

info@stillepieter.nl

Ga terug naar de startpagina

Zorgboerderij Jeugd

We zijn iedere 2 weken het weekend open (zaterdagochtend t/m zondagmiddag) en er is dan ook ruimte om te komen logeren. Verder zijn we tijdens de schoolvakanties in overleg open. De kinderen komen om verschillende redenen naar de boerderij.

 • Sociale contacten met de zorg boer(in) en de andere cliënten
 • Gevaren leren inzien
 • Met dieren om leren gaan en wat daar bij komt kijken (geboorte en sterfte)
 • Paarden verzorgen
 • Veel voorkomende klusjes uitvoeren
 • Het ontlasten van de ouders
 • Zelfvertrouwen krijgen door het werk op de boerderij
 • Leren waar ons eten vandaan komt
 • Leren koken met producten van de boerderij (vlees, kruiden, honing, fruit, groentes)
 • Bewegen in de buitenlucht (spelen, dijkwandelen)
 • Betere balans creëren tussen eten en bewegen door op regelmatige tijden samen de maaltijd te gebruiken
 • Leren tekenen, schilderen, kleiën en samenwerken met andere kinderen aan groepsprojecten (Lucky Luke-schilderij)
 • Gewoon een fijne tijd hebben op de boerderij en de sleur en problematiek van alledag vergeten!

De groep die nu regelmatig bij ons komt bestaat uit kinderen met o.a. ADHD, PDD-NOS, Syndroom van Asperger, klassiek autisme, licht verstandelijke handicap, psychische problematiek en gedragsproblemen.

Ondanks de verschillen heerst er een goede sfeer in de groep. Voor de meeste kinderen die hier komen zijn de sociale contacten heel belangrijk en hier leren ze met elkaar om te gaan ondanks de verschillen!

Cliënten bezig met Bouwser mozaïek Grote bellenblazen bij Stille Pieter De Tipi Sneeuwklokjes schilderen op de Tipi Het eindresultaat: Stille Pieter logo op de tipi Het eindresultaat: Stille Pieter logo op de tipi De tipi bij avond Cliënt aan het kleien Planten water geven in de koepelkas Kalfjes voeren bij Stille Pieter Koken bij Stille Pieter Kalfjes voeren bij Stille Pieter Planten water geven in de koepelkas Cliënt aan het kleien De tipi bij avond Het eindresultaat: Stille Pieter logo op de tipi Cliënten bezig met Bouwser mozaïek Schilderen aan het Lucky Luke-schilderij Sneeuwklokjes schilderen op de Tipi Koken bij Stille Pieter Grote bellenblazen bij Stille Pieter

Laatste nieuws

"Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland"

"Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland"