Over ons

Geschiedenis

Stille Pieter is een boerderij die al ruim 40 jaar gerund wordt door de familie Schilder. De stolp zelf is gebouwd in 1870 door de familie Beunder. De vader van Willem Schilder heeft het begin jaren 70 van de vorige eeuw gekocht van Dirk Beunder wiens vader is geboren op de dag dat de dakpannen op het dak gelegd waren. De boerderij is 3 generaties lang in het bezit geweest van de familie Beunder voordat de familie Schilder het heeft overgenomen. Er is sindsdien wel wat veranderd, er is een nieuwe keuken aan de stolp gebouwd en een veestal neergezet. Het is altijd een gemengd bedrijf geweest met zowel vee (schapen en koeien) als tulpen. Sinds eind 2008 is daar ook de zorgtak bijgekomen die gerund wordt door Marit en Petra Schilder, dochters van Willem en Riet Schilder. Eind 2013 is daarvoor een speciale ruimte gebouwd. Zowel Marit als Petra hebben de kunstacademie afgerond en ervaring opgedaan met lesgeven aan kunstacademiestudenten.

Marit heeft Modevormgeving en stofontwerp gedaan aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Daarna heeft ze als ontwerper gewerkt, zowel zelfstandig als in een team. Haar werk is gepubliceerd in (inter)nationale bladen en IS te zien geweest in musea in binnen- en buitenland. Na een verblijf van 2 jaar in de VS waar ze haar Master of Design heeft gehaald aan het College of Design van de University of Cincinnati is ze samen met Petra Schilder, die toen ook net terug was in Nederland, begonnen met de opzet van Stille Pieter als zorgboerderij.

Petra Schilder heeft Autonoom Sculptuur gedaan op de Gerrit Rietveldacademie en haar masters in Fine Arts gehaald op Ohio State in de VS. Omdat zowel Marit als Petra kunstacademie hebben afgerond doen ze veel creatieve projecten met de cliënten en ligt de nadruk op schilderen en beeldhouwen. Dat neemt niet weg dat er ook nog dieren verzorgd moeten worden, stallen uitgemest en opgestrooid, in de tuin gewerkt, enz. enz. Er zijn dus ontzettend veel verschillende dingen te beleven op de boerderij!